Must sees in Langkawi

Na een paar dagen in Kuala Lumpur doorgebracht te hebben was Langkawi my next stop. Ik had vooraf al vaker foto's gezien van het eiland - of beter gezegd: de eilandengroep - dus toen ik moest kiezen waar in Maleisië ik het eerst naartoe zou gaan was de keuze snel gemaakt. Het feit dat het vliegticket vanuit Kuala Lumpur maar 13 euro kostte speelde natuurlijk ook mee. Ik ben er uiteindelijk een kleine week geweest, dus heb genoeg foto's gemaakt. Vandaag wil ik er een aantal met jullie delen, zodat jullie een beetje een idee hebben van waar ik precies geweest ben. Here we go!


Mocht je ooit zelf nog een keertje naar Langkawi gaan, heb ik hier een lijstje met dingen die je zeker niet mag missen:

Een bezoekje aan de mangroves: Deze tour is niet heel erg goedkoop, maar het was elke cent waard. Ik was op dat moment nog in mijn eentje. Stiekem had ik gehoopt om tijdens die tour een aantal andere backpackers te ontmoeten, maar helaas pindakaas: ik zat op een bootje met niets dan Indische en Chinese stelletjes. Ook prima! We bezochten de bat cave, maakten een tocht door de mangroves, spotten slangen, en ik kwam erachter dat aapjes kunnen zwemmen. Say what?

Island hopping: Als je op zoek bent naar een goedkope tour waarbij je toch heel wat ziet is dit echt ontzettend leuk. Ik deed 'm samen met vriendinnetjes Corinna en Emma! Je wordt met een long tail boat naar het zogenaamde 'Pregnant Maiden Island' gebracht, waar je kunt zwemmen in een prachtig zoetwatermeer. Daarna word je nog op twee andere eilanden gedropt waar je een korte trek kunt doen of lekker in het water kunt dippen. Een must!

Jungle trek: Hierover heb ik gisteren al verslag gedaan. Benieuwd? Lees het hier!

Chillen op Cenang Beach: Mijn hostel lag rechtstreeks aan dit strand, dus het was fijn om er af en toe te chillen. Stiekem heb ik er misschien wel een beetje té veel gechilld, want nu - twee weken later - ben ik nog steeds extreem aan het vervellen. En dat terwijl ik normaal nooit verbrand!

Een cocktail of biertje drinken bij zonsondergang: Langkawi is een tax free haven, met andere woorden: op Langkawi betaal je geen belasting! Omdat Maleisië grotendeels islamitisch is, wordt alcohol hevig getaxeerd. Daardoor zijn biertjes, wijntjes en cocktails overal ontzettend duur! Nu vond ik het in principe nog wel meevallen, aangezien ik net uit Australië kwam waar alcohol ook absoluut onbetaalbaar is, maar toch... als het goedkoper kan moet je het er natuurlijk van nemen. Als je op het strand een beetje naar rechts doorloopt, richting de "Langkawi Beach" letters op de heuvel, kun je biertjes voor ongeveer 1 euro en cocktails voor minder dan 4 euro krijgen. Cheers!