So long, farewell, Auf Wiedersehen, adieu

Na zeven jaar heb ik de knoop eindelijk doorgehakt: Girly & Geeky is niet meer. Mijn updates waren de laatste tijd al een stuk minder regelmatig vanwege mijn verblijf in het buitenland. Vandaar dat ik nu ook besloten heb dit hoofdstuk officieel af te sluiten. Het waren zeven prachtige jaren waarin ik ontzettend genoten heb van jullie, mijn lezers. Jullie lieve en inspirerende reacties zorgden ervoor dat ik er met nóg meer enthousiasme voor ging. All-in or nothing!

ENGLISH: After seven years I finally decided to close the Girly & Geeky chapter. My updates were already less regular lately because of my semester abroad. For that reason, I now finally decided to announce that “it’s a wrap”. The past seven years have been incredible. I have sincerely enjoyed the passion and enthusiasm of you, my readers. Your sweet, kind and inspiring comments definitely made me go the extra mile.THE GOOD
Eén ding is zeker: ik heb ontzettend veel geleerd én genoten. Wat begon als een hobby groeide uit tot iets waarvan ik zelf nooit had durven dromen. Mijn blog heeft op jonge leeftijd veel deuren voor me geopend, waar ik nog steeds erg dankbaar voor ben. Aangezien ik deze momenten nooit wil vergeten – de hoogtepunten uit mijn “blogcarrière” even op een rijtje:
  1. Het winnen van de eerste editie van de Zalando Blogger Award in 2013; 
  2. Op zestienjarige leeftijd front row op Amsterdam International Fashion Week naast de hoofdredactrice van een gerenommeerd fashionmagazine; 
  3. Het feit dat ik als veertienjarige (lees: beugelbekkie van 1 meter 40 groot) tussen de twintigers en dertigers stond op intieme persevenementen; 
  4. Mijn publicatie in jongerenmagazine MAKS, waardoor de bal écht aan het rollen ging – met name in Vlaanderen; 
  5. Het feit dat ik mijn blog begon in een tijd dat bloggen nog helemaal niet zo cool was als het nu is. Tegenwoordig doet iedereen het, maar in 2008 was dat nog helemaal anders.

ENGLISH: One thing is for sure: I enjoyed the ride. At the same time, I feel like I’ve learned an awful lot of things. What started as a hobby grew into something bigger. Something that I had never expected to happen when I wrote my first post. My blog opened many doors for me at a young age, and I am still extremely grateful for that today. Since I never want to forget about these moments – a quick overview of the main highlights of my “blogging career”: 
  1. Winning the first edition of Zalando’s Blogger Award in 2013; 
  2. Having a front row seat at Amsterdam International Fashion Week at the age of 16, being seated next to the editor-in-chief of a renowned fashion magazine; 
  3. The fact that I, as fourteen-year-old (brace face and 1m40 tall) was mingling between the twenty- and thirty-somethings at intimate press events; 
  4. My publication in teen magazine MAKS, which really got the ball rolling – especially in Belgium; 
  5. The fact that I started blogging in a time when it wasn’t as cool as it is today. Everybody does it nowadays but that was very different in 2008.

THE BAD
Naast deze hoogtepunten heb ik uiteraard ook een aantal tegenslagen ervaren. De voornaamste was toen het platform waar ik destijds mijn blog op hostte technische problemen had, waardoor al mijn eerder gepubliceerde content verloren ging. Jaren aan bloed, zweet en tranen – maar vooral plezier – waren plots verdwenen. Het bleek onmogelijk ze terug te halen. Daarnaast was mijn domein maandenlang onbereikbaar. Ik verloor dus niet alleen mijn content, maar ook mijn lezers.

Ondanks dit alles besloot ik niet bij de pakken neer te zitten en ging ik verder bij een andere host (Blogger) met een nieuwe URL. Het heeft even geduurd voordat ik mijn oorspronkelijke lezersaantallen weer terug had, maar ik ben ontzettend blij dat ik het toen niet opgegeven heb.

ENGLISH: Next to these highlights, I of course also experienced some setbacks. The main setback was when the platform I used to publish my blog experienced technical issues. As a result, all the content I had ever published got lost. Years of blood, sweat, and tears – as well as a lot of fun – went down the drain, just like that. It appeared to be impossible to recover the files. On top of that, the domain was unavailable for several months, so I did not only lose my content but also my readers. 

Despite all the trouble, I decided to move on and continued blogging on another platform (Blogger) with a different URL. I am still extremely glad that I didn’t give up, though it took a while before I again had the same amount of readers as I did once before.THE START
Aangezien ik besloten heb dit hoofdstuk af te sluiten leek het me leuk om nog eens terug te blikken op het begin. Hoe ben ik ook alweer ooit met Girly & Geeky begonnen? Weten jullie het nog?

Ik weet het zelf nog heel goed: ik las als kind ontzettend veel boeken en had een passie voor schrijven. Ik schreef veel kortverhalen, maar vond dat er nergens een plek was om deze te publiceren. In de veronderstelling dat nog veel andere kinderen te maken hadden met dit probleem besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Ik leende het boek ‘HTML for kids’ van de bibliotheek en bouwde Leeslekkerland.com. Ik was toen elf jaar oud. Na een aantal jaar begon het echter te kriebelen om iets nieuws te beginnen. Ik vond schrijven nog steeds heel erg leuk, maar zat inmiddels op de middelbare school. Lezen was niet “cool” meer en mijn interesses begonnen langzamerhand te veranderen.

Zodoende besloot ik te stoppen met Leeslekkerland om een fashion en lifestyle blog voor jonge meiden te beginnen. Girly & Geeky was born! Fun fact: de naam is ooit ontstaan omdat ik destijds zowel over girly topics zoals mode en beauty wilde schrijven, maar ook over “geeky” computer gerelateerde onderwerpen. Mijn lezers bleken die combinatie minder interessant te vinden, dus besloot ik al snel om me volledig te focussen op de girly topics. Mijn inner geek bleef echter altijd bestaan. 

ENGLISH: Since I now finally decided to close this chapter, I felt like it would be great to reverse the time and look at how it all started. Do you still remember? 

I still remember it vividly. When I was a child, I read a lot of books. You could say that I had a passion for writing. I wrote many short stories but experienced that there was no real place to publish them. With the assumption that many children were bothered by this problem in the back of my head, I decided to take action. I borrowed the book ‘HTML for kids’ from the library and built Leeslekkerland.com. I was eleven years old at the time. After a couple of years, I felt triggered to start something new. I still really liked writing but was in secondary school now, where writing wasn’t considered to be “cool” – and my personal interests were gradually changing. 


Consequently, I decided to take Leeslekkerland offline and started a fashion and lifestyle blog for young girls instead. Girly & Geeky was born! Fun fact: the name originates from the fact that I initially wanted to write about both girly topics such as fashion and beauty but also about “geeky” computer related stuff. My readers didn’t really appear to enjoy the latter, so I soon decided to narrow down my focus solely on the girly topics. Of course, my inner geek never really died.
THE END
Ik laat Girly & Geeky voorlopig nog online staan. Je kunt mijn oude posts dus nog steeds teruglezen, maar er zullen helaas geen nieuwe updates meer verschijnen. Ik ga me de komende tijd focussen op mijn studie en ervaringen in het buitenland. Wat er me daarna te wachten staat? Let’s see. Ik kan in ieder geval niet wachten om er achter te komen.

Dan rest me alleen nog jullie, mijn lezers, te bedanken - voor álles. Zonder jullie had Girly & Geeky nooit bestaan en dat realiseer ik me maar al te goed. Bedankt voor deze zeven prachtige jaren en… we’ll keep in touch!

ENGLISH: I’ll leave Girly & Geeky on the world wide web for now. This means you can still read my old posts but unfortunately there won’t be any new updates anymore. In the next few months, I will focus on my studies and experiences abroad. What’s waiting for me afterwards? Let’s see. I can’t wait to find out.

The only thing left now is to thank you, my readers – for everything. Without you, Girly & Geeky wouldn’t even have existed, and I do realise that. Thank you all for these incredible seven years and… we’ll keep in touch!