My milkshake brings all the boys to the...

... beach! Ik heb zo ontzettend veel leuke reacties gekregen op het feit dat ik weer ga beginnen met bloggen. Niet alleen van vriendinnen, maar ook van meiden waarvan ik de naam nog herken uit de Girly & Geeky steentijd - m.a.w. toen ik net begon en een jaar of 14-15 was. Dat vond ik oprecht zo leuk om te horen! Ben stiekem wel trots op meiden die mijn blog al zo lang volgen, ondanks alle ups en downs. Ik merkte dat jullie vooral heel erg benieuwd zijn naar mijn Australische avontuurtjes. Het probleem is echter dat ik het gevoel heb dat ik de afgelopen tijd zoveel heb meegemaakt, dat ik het heel moeilijk vind te beslissen waar te beginnen. Misschien hier?
Met trots presenteer ik u: the Whitsunday Islands! Doe gauw even je ogen dicht en stel je voor: een strand met oogverblindend wit zand, wat er een beetje uitziet als een vanille-met-bosbessen-milkshake. Aldus vriendin Iris. Als we het dan toch met toetjes gaan vergelijken vind ik het er zelf eerder uitzien als van dat veel te zoete smurfenijs wat ik vroeger wel eens at. Brrrrrr, mijn haren gaan er spontaan van overeind staan als ik er nu aan denk. Maar goed, ik dwaal af. Mocht mijn kleurrijke beschrijving niet volstaan: 

Tadam. Ik had van tevoren al heel veel positieve dingen gehoord over de Whitsundays, maar ik moet bekennen: dit had ik me in mijn stoutste dromen nooit durven voor te stellen. Zo mooi! We gingen met een een tour die ons per speedboat naar verschillende eilanden bracht. Iris en ik vonden Hill Inlet - a.k.a. de milkshake - het allermooiste, maar ook Whitehaven Beach was zeker de moeite waard.Tussendoor kregen we nog de kans om te snorkelen in het Great Barrier Reef. Dat kan ik dus ook weer van mijn bucketlist afvinken! Ik vond het snorkelen echt heel gaaf. Ik heb wel vaker op mooie plaatsen gesnorkeld, maar het Great Barrier Reef stak wel echt met kop en schouders uit boven de rest op een bepaald vlak: het koraal. Omdat het Great Barrier Reef beschermd is was het koraal nog in tact en daardoor heel mooi kleurrijk, zelfs op plaatsen waar het ondiep is. 


Mocht je zelf een keertje op de Whitsundays komen kan ik je de tour van Oceanrafters aanraden. Goedkoop was het in ieder geval niet, maar voor 139 AUD hebben we wel ontzettend veel gezien in één dag. Bovendien ging de boot echt vet hard, dus een stuk spannender dan de standaard zeilboottour die wel vaker aangeboden wordt. Een aanrader!