Tripping models @ Dennis Diem

Amsterdam Fashion Week is ondertussen al een poosje geleden, maar ik realiseerde me net dat ik nog niet over alle shows wat gepost heb. Eén van de shows die ik nu - een maand later - nog steeds helder in mijn hoofd heb is de show van Dennis Diem. Hier hebben meerdere elementen tot bijgedragen... niet alleen de kleding, maar ook de struikelende modellen (!) op de catwalk!

ENGLISH: Amsterdam Fashion Week was already some time ago, but I just realized I didn't post something about all shows yet. One of the shows I clearly have in mind - one month later - is the show from Dennis Diem. Several elements contributed to this... not only the designs of the clothing, but also the tripping models (!) on the catwalk!


 The finals of the show, with the models on 27 cm high heels!


Did you also spot Holland's Next Top Model's catwalk coach Mariana Verkerk?


Misschien eerst beginnen met het beste van de show... de prachtige couture! Ik heb mijn ogen werkelijk uitgekeken: zo ontzettend mooi! De designs gingen van strakke, korte cocktailjurkjes tot enorm volumieuze bruidsachtige gowns, zoals op de eerste foto. In zo'n jurk zou ik wel willen trouwen!

Het tweede wat me opviel bij deze show haalde ik in mijn inleiding al: de struikelende modellen. Wanneer je even focust op de tweede foto zie je dat de modellen torenhoge hakken met heel veel riempjes droegen. Dit zag er erg goed uit, maar erop lopen? Dat was een ander verhaal! Tijdens de show struikelden verschillende modellen. Verrassend genoeg bleven ze niet als een hoopje ellende op de catwalk liggen, maar toonden ze karakter en maakten een heuse performance van hun val. Zien?

ENGLISH: Let me start with the best part of the show... the beautiful couture! I literally didn't know where to look: so pretty! The design varied from tight, short cocktail dresses to enormous volumious bridal gowns, like on the first picture. I would love to marry in such a gown!

The second thing that was remarkable about this show was the thing I already mentioned in my introduction: the tripping models. When you focus on the second foto, you can see that the models wear super high heels with lots of straps. This looked really good, but walking these heels? That was a different story! During the show, multiple models tripped. Surprisingly, the models had a pretty clever way to save them from the embarrasment: they turned their fall into a true performance. Curious?


In een interview achteraf beweert Dennis Diem zelf dat het om een act ging, dat de verschillende vallende modellen part of the show waren. Opzet of niet, de modellen paradeerden over de catwalk op hakken van maar liefst 27 centimeter... Zelf heb ik nog nooit op hogere hakken dan 12 centimeter gelopen, dus ik wil niet weten hoe het met mij afgelopen zou zijn moest ik een van hen zijn. Respect!

ENGLISH: In an interview after the show Dennis Diem reveals that the whole thing was an act, and that the tripping models were part of the show. Intentionally or not, the models walked the runway on heels from no less than 27 centimeters... I have never walked on heels higher than 12 centimeters, so I don't wanna picture how the situation would have been when I would have been one of them. Respect!

2 opmerkingen:

Pauline zei

8 cm is voor mij al hoog (op dit moment) als ik model zou zijn dan zou het me precies niet lukken (;

Anoniem zei

I nominated you for the Liebster Awards!

http://winwonderland.wordpress.com/2014/03/06/nominated-for-the-liebster-awards/

xoxo W in Wonderland.

Een reactie posten