Featured: vintage peplum top

Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van Fashionscene met de vraag of ik mee wilde werken aan hun "Obsessed with my" artikel. (Klik hier voor het eindresultaat!) De bedoeling was dat ik mijn favoriete item zou uitkiezen en er vervolgens enkele vragen over zou beantwoorden. Daar moest ik niet lang over nadenken: mijn vintage blauwe peplum top natuurlijk, die ik tijdens de Zalando Awards droeg! Waarschijnlijk hebben jullie 'm al wel voorbij zien komen, maar het leek me leuk om 'm eens in detail te laten zien...

ENGLISH: A couple of days ago, I received an e-mail from Fashionscene with the question if I wanted to be featured in an "Obsessed with my" article. (Click here for the end result!) I was supposed to choose my favorite item from my closet and answer some questions about it. It didn't took me long to decide which one I was going to pick: my blue vintage peplum top of course, the one I wore at the Zalando Awards! You've probably already seen it on the pictures, but I thought it would be cool as well to see it from a bit closer.


Er zit overigens ook een heel leuk verhaal aan verbonden. Op een dag was ik namelijk samen met een vriendin aan het shoppen in Antwerpen. We besloten om voor de verandering eens niet naar de Meir (de voornaamste winkelstraat) te gaan, maar eens naar wat andere winkels op zoek te gaan. Zo kwamen we uit bij Think Twice, een keten van vintagewinkels die in de laatste dagen van elke maand alle kledingstukken voor 1, 2 of 3 euro verkopen. 

We gingen eventjes naar binnen en ik had al snel in de gaten dat dat 'm niet ging worden. Tot mijn vriendin plots kwam aanzetten met een lange jurk met een soort van peplum bovenstuk. Mijn eerste gedachte was echt: wat een onding! De jurk was namelijk tot over de knie, een hele foute lengte. Mijn vriendin vertelde me dat zij juist dacht dat 'ie echt heel leuk zou kunnen zijn als ik 'm zou inkorten en er een top van zou maken in plaats van een jurkje. Toen ik 'm aan probeerde paste hij echt perfect! En tsja, voor die drie euro kon ik 'm natuurlijk niet laten liggen!

Zo heeft hij hier maandenlang in de kast gelegen, totdat ik tot de realisatie kwam dat ik nog geen outfit had voor Zalando's Blogger Awards. Toen dacht ik plots weer terug aan mijn peplumjurk! Met wat hulp van mijn huisgenootje - ik ben echt een ramp in naaien, heb echt twee linkerhanden - hebben we 'm omgetoverd van een lange heksenjurk met lange mouwen tot een schattige peplum top met korte mouwtjes. Ben zelf super tevreden met het resultaat! En dat voor drie euro... jeetje. Wat vinden jullie ervan?

ENGLISH: There's also a fun story attached to it. One day I was shopping with my friend in Antwerp. We decided to avoid the Meir (the main shopping street) for one time and go check out some other stores. That's how we ended up at Think Twice, a chain of vintage stores that sell all their stuff voor 1, 2 or 3 euros at the end of each month.

We quickly went inside and soon I realised I would probably not find anything there. Until my friend approached me with a long dress with some peplum upper part. My first thought was: damn, what an nonentity! The dress was super long, over the knee: a very ugly length. My friend told me she thought that this dress could actually be kind of cute if I would make it shorter and turn it into a top instead of a dress. So when I tried it, surprisingly it fitted me like a glove! And I couldn't just leave it there for only three euros, right?!

So this dress has been in my closet for months, I almost forgot about it. Until I came to the realisation that I didn't have an outfit yet for Zalando's Blogger Awards. Then I suddenly thought of my peplum dress again! With some help of my roommate - I really suck in sewing, literally have two left hands - we turned this long witch dress with long sleeves into a cute peplum top with short sleeves. I'm super happy with the result! And that for only three euros... yeezus. What do you think?