De festivalzomer komt er weer aan!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Esther.

Al zou je het misschien niet meteen zeggen wanneer je nu naar buiten kijkt: de zomer staat weer voor de deur! Dit betekent dat het festivalseizoen binnenkort ook weer van start gaat. Een festival is natuurlijk het leukste wanneer het zonnetje schijnt, maar slecht weer mag de pret niet drukken. Als je van te voren checkt wat voor weer het wordt, kun je makkelijk je ideale outfit samenstellen!


Bij goed weer 

Wanneer het zomers weer is is het belangrijk je zonnebrandcrème niet te vergeten, want je verbrandt verrassend snel na zo’n lange winter. Zorg dat je je thuis alvast insmeert en neem in je tas ook een mini'tje mee. 

De outfit
Op een festival ben je de hele dag in beweging: rondlopen, dansen en lekker losgaan op de muziek. Een ideale outfit is daarom een kort spijkerbroekje met een shirtje met korte mouwen (Amerikaanse of UK vlag!) en sneakers. Neem voor de zekerheid ook nog een sjaal mee, voor als het toch nog wat frisser wordt, of wanneer het festival doorgaat tot in de vroege uurtjes. Deze kun je ‘s middags kwijt aan je broek, tas of zelfs in je haar. Je kunt ook kiezen voor een leuk jurkje met enkellaarsjes. Makkelijk en toch leuk! Als het koud wordt draag je er gewoon een panty onder aan en klaar is kees. 

Tip: laat pumps en andere hoge hakken lekker thuis. Op festivals is het vaak modderig en je wilt natuurlijk niet met je hakken in de modder zakken. Bovendien hebben je voeten steun nodig als je de hele dag aan het lopen en dansen bent. Je kunt daarom beter gaan voor sneakers of Timberlands. Toch hakken? Ga dan voor een sleehak of pistol boots, zo hebben je voeten toch voldoende steun. 

Bij slecht weer 

Helaas is het niet altijd zonnig in ons regenachtige landje. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Zorg voor voldoende warme kleding, maar overdrijf het niet, want van dansen krijg je het toch nog warmer dan je denkt. 

De outfit 
Ga voor een lange broek met een luchtige trui met een vestje en regenlaarsjes. Trek geen jas aan: veel te warm en ook onhandig. Een jurkje met een panty eronder en laarzen kan uiteraard ook altijd. 

Tip: neem een waterdichte tas mee. Als het dan gaat regenen, blijven al je spullen veilig. 

Accessoires 

Je outfit is niet compleet zonder accessoires. Vergeet je zonnebril niet bij zonnig weer! Ook onmisbaar bij zowel goed of slecht weer is een handig tasje. Zorg ervoor dat je niet een al te grote tas meeneemt, maar ook weer geen clutch. Beiden zijn namelijk niet echt praktisch. Een leuk heuptasje waar je smartphone, portemonnee, sleutels en een paar mini’s (zonnebrandcrème, deo, lipgloss) in passen is perfect. Laat je grote portemonnee thuis want die wordt gemakkelijk gestolen. Een handige smartphone accessoire voor tijdens een festival is zo’n portemonneehoesje. Je kunt hierin namelijk niet alleen je smartphone kwijt, maar ook je je geld en je mini’s! Wil je een leuke match met je UK of Amerikaanse vlag shirtje? Kies voor een soortgelijk smartphonehoesje. Zo zijn er bijvoorbeeld hippe iPhone 3gs covers , HTC One SV covers en iPod Touch 5G covers met de UK of Amerikaanse vlag. Zo zorg je voor een leuke match bij een stoere outfit!