Brand to watch: American Outfitters

Zoals jullie weten hou ik van alles van wat met fashion te maken heeft. En je zou denken dat - juist omdat ik er zo intensief mee bezig ben - ik alle merken onderhand wel zou kennen. Natuurlijk is dat helemaal niet waar, sterker nog: dat is vrijwel onmogelijk! Zo stuitte ik onlangs nog op een merk dat tot voor kort altijd aan mij voorbij gegaan was: American Outfitters. Een verrassend leuk merk met een nog leukere collectie! Online shop Bulls & Birds vertelde me wat meer over dit merk...


Less is more 

Hoewel de naam anders doet vermoeden is American Outfitters een op en top Belgisch modemerk. Het familiebedrijf werd opgericht in 1996 en gerund door de drie zussen Nathalie, Caroline en Patricia van de Moortele. De gezusters Van de Moortele erfden hun liefde en passie voor mode van hun vader die Amerikaanse kleding importeerde. Met z'n drietjes zwaaien de vrouwen de scepter, waarbij iedere zus haar eigen specialisme heeft. Oudste zus Nathalie is general manager, Patricia is het creatieve brein en ontwerpt de collecties en jongste zus en tevens salasmanager Patricia is de muze en staat symbool voor de typische American Outfitters vrouw. Die is sportief, stoer en sluit perfect aan bij het motto van het merk: ‘Sobriety is the key. Less is more’. Met andere woorden: hoe minder poespas, hoe beter. 

American Woman 

De American Outfitters collectie kenmerkt zich door originele printjes, subtiele kleuren en natuurlijke verwassen materialen. De collectie oogt casual, maar vrouwelijk en de Amerikaanse vlag is een bijna standaard ingrediënt in de collectie. In elke collectie is wel een trui, blouse of T-shirt te vinden met de ‘Star-Sprangled banner’ in de hoofdrol. En geef ze eens ongelijk, want zeg nou zelf: de Amerikaanse vlag is toch nét iets sexier dan de Belgische, of niet soms? 

Kende jij het merk American Outfitters al?

Gastartikel