Review: Samsung Note II

Nu zo'n twee weken geleden stond de postbode voor mijn deur met een keurig, bruin pakketje in z'n handen. Ik had stiekem al een vermoeden wat er in kon zitten... Nadat ik mijn handtekening op het apparaatje gekrabbeld had rende ik als een speer terug naar boven en scheurde het pakketje open. En ja hoor, I was right: daar was 'ie dan! Een tijdje geleden kreeg ik namelijk de vraag of ik de Samsung Note II twee weken zou willen uitproberen, omdat het echt een toestel is dat je moet "beleven". Uiteraard was ik daar wel voor in! Inmiddels is het toestel al helemaal in mijn dagelijkse leven geïntegreerd, dus tijd voor een review!


Het eerste wat ik standaard te horen krijg als ik mijn Note bovenhaal is: "wow, wat is dat ding gróót!" Volgens sommigen is het zelfs bijna een iPad. Dat lijkt me ietsje overdreven, maar groot is 'ie zeker wel! Ik stop mijn telefoon eigenlijk nooit in mijn broekzak en heb vrijwel altijd een handtas bij me, dus dat is gelukkig geen probleem. Want al zou ik hem in mijn broekzak willen stoppen, dat lukt dus never nooit. ;)

De grootte vind ik trouwens ook tevens het grootste voordeel aan deze telefoon. Ik heb nogal dikke duimen, dus typen is voor mij een stuk makkelijker nu. Het beeld is haarscherp en vanwege de grootte ook erg geschikt voor het kijken van filmpjes, series en music videos (wat zeer welkom is nu ik zo'n twee keer per week met de trein reis!). 

Er zit trouwens ook een pennetje bij het toestel, waarmee je heel gemakkelijk notities kunt maken via de app S Note. Dit heb ik in het begin erg veel gedaan, maar jammer genoeg ben ik het pennetje al kwijt (typisch...). Ik ga binnenkort dan ook op zoek naar een nieuw pennetje, want ik vind het echt superhandig om daarmee notities te maken tijdens colleges. (Lees: mezelf vermaken met tekenen, haha!) 

Al bij al vind ik het een superfijn toestel! Een helder, groot beeldscherm, erg gebruiksvriendelijk vanwege het pennetje (plus voor mensen met dikke duimen). En geloof het of niet: het is absoluut de verwonderde blikken waard, die ik zo nu en dan ontvang wanneer ik het enorme ding tegen mijn oor houd tijdens het telefoneren. *big wing*

P.S. Ik ben trouwens ook helemaal dol op m'n galaxy achtergrond, gevonden via Society6.com. Een ideetje van vriendinnetje India!