DIY: whatever jacket

Een tijdje geleden kwam ik voor het eerst op de blog watermeloncrush.com. Sindsdien ben ik een die hard fan van blogger Steph, "a creative souled Swedish ninja living in Sydney, Australia". Ze is een mooi meisje met een excentrieke kledingstijl en een groot talent voor fotografie. Haar foto's zijn zo mooi dat ik er soms minutenlang bij kan wegdromen. Onlangs postte ze weer een outfit op haar blog...


Mijn oog viel meteen op het jeansjasje: WHAT EVER. Hoe leuk is dat wel niet?! Ik scrollde dan ook meteen naar beneden om te kijken waar ze het gekocht had: "jacket - DIY". Do it yourself... dus je kunt dit jasje gewoon zelf maken? Nog beter! Na wat research ontdekte ik dat Steph een poosje geleden een artikel online heeft geplaatst waarin ze uitlegt hoe je precies te werk moet gaan.


Klik hier om het volledige artikel te bekijken.

Benodigdheden: (goedkoop) spijkerjack, twee verfborstels (een dikke en een iets dunnere), zwarte textielverf, een alcoholstift, een strijkijzer en -plank, maar vooral: héél veel geduld. Steph beweert er zelf drie uur (!) mee bezig te zijn geweest. Maar ach, het is vakantie, dus misschien wel een leuke bezigheid voor op een dooie, regenachtige middag. Niet dat die er gaan komen natuurlijk. Uiteraard niet. Gewoon... just in case. ;)