Comfy reisoutfit met legging als sleutelitem

"Wat ik echt cool vind, is als meisjes een legging dragen. Op die manier krijg je hun kont en benen goed te zien. Meisjes die daarboven dan nog een los T-shirt en een pet dragen, vind ik helemaal af." Een quote uit het Vlaamse tijdschrift Joepie (mijn jongere zusje is abonnee, vandaar) van Ian Thomas, onze hoogsteigen Vlaamse Justin Bieber. Nu is het niet zo dat ik hem als een waar stijlicoon en trendsetter beschouw - no offence - maar ik pikte deze quote eruit omdat ik het op dit vlak best wel met hem eens ben. Een legging kan perfect de basis zijn voor een mooie outfit, zelfs z√≥nder dat je er iets overheen draagt. Sterker nog: een legging onder een jurkje, rokje of short is vaak eerder smakeloos dan stijlvol.

Legging (Esprit - € 17,95)
Shirt (Pull & Bear - € 9,99)
Pet (Tommy Hilfiger - € 18)
Tas (Fiorelli - € 85)
Slippers (Havaianas - € 25)

Met deze gedachte in het achterhoofd heb ik bovenstaande outfit samengesteld, met als key item natuurlijk de legging. Het is in mijn ogen echt de perfecte outfit om in te reizen. Wanneer je gedurende lange tijd in het vliegtuig, de auto of bus moet zitten, zijn skinny jeans meestal niet al te comfortabel. Wil je je benen en billen toch accentueren, dan is een legging hiervoor het perfecte alternatief: het zit net zo strak, maar voelt toch een stuk aangenamer aan omdat de stof veel soepeler is. 

Combineer de legging met een los shirt (hier met Bretoense streep), casual teenslippers en een grote handtas. Wil je je outfit nog wat extra opleuken, kies dan voor een pet. Misschien niet zo standaard bij meisjes anno 2012, maar geloof me: het kan echt heel erg leuk staan, vooral bij meisjes met lange lokken!

Edit:
Als afsluiter een mooie quote van internationaal topmodel Natasha Poly via Fashiontoast: "Any style tips for the airport? Comfort is number one. If you can try to make it cool, that’s number two." Told ya so!