Maak kennis met LG Prada 3.0

In december vertelde ik jullie al over de nieuwste Prada phone by LG, remember? Sinds kort ligt 'ie in de schappen. En guess what? Ik ben door LG uitverkoren om als een van de eerste mensen in Nederland dit pareltje uit te testen! Ik heb de telefoon een paar dagen geleden ontvangen en kan er sindsdien niet meer vanaf blijven! Ondertussen heb ik genoeg tijd gehad om kennis te maken met de ins & outs van de nieuwe LG Prada...

De telefoon arriveerde in een prachtige, luxe Prada box, aan de binnenzijde bedekt met zacht fluweel. Mijn eerste indruk van de telefoon? Wat is 'ie groot! Ik had al wel eerder gelezen dat de nieuwe LG Prada een 4,3 inch groot scherm zou hebben, maar zó groot? Dat had ik nooit verwacht. Verder is 'ie ontzettend dun - het is een van de dunste mobiele telefoons op de markt - en opvallend licht. 

De achterkant is bedekt met het typische Saffiano patroon van Prada, om de telefoon dezelfde look te geven als het leder dat in allerlei andere Prada items wordt verwerkt. Aan de achterkant heeft de LG Prada een camera van maar liefst 8 mexapixel, maar er zit ook nog een camera van 1.3 mexapixel aan de voorkant. Handig wanneer je foto's wilt maken waar je zelf ook opstaat! 

De telefoon is uitgerust met Prada's Graphic User Interface: de volledige interface, zelfs alle icoontjes, zijn zwart-wit. Het ziet er allemaal erg strak en chique uit. De telefoon bestaat volledig uit touchscreen, met uitzondering van een aantal real steel knopjes aan de zijkanten.

Het scherm is ontzettend scherp. Echt, niet normaal! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Omdat het scherm zo groot en helder is, vind ik het heel aangenaam om er filmpjes op te kijken. Bovenstaande afbeelding is een screenshot uit de videoclip van Ode To The Bouncer van Studio Killers. Het enorme scherm leent zich ook perfect om nieuwssites te lezen en games te spelen.

Even ter vergelijking met mijn vorige telefoon, een HTC Wildfire. Ik vond dit al een flinke telefoon, maar tegenover de LG Prada stelt mijn "HTC'tje" niks meer voor. Het enige nadeel van het grote scherm is dat je 'm niet zo makkelijk in je broekzak kunt stoppen. Hij is wel erg plat, maar de zakken in de meeste broeken zijn niet diep genoeg, dus steekt 'ie er een stukje bovenuit. 

De telefoon werkt via het Android besturingssysteem, net zoals mijn vorige telefoon, dus het kostte me niet veel moeite om uit te vogelen hoe alles werkte. Ik ben trouwens erg tevreden over Android, je kunt er ontzettend veel leuke en handige apps mee downloaden. Ik vind 't net een soort van mini-iPad

Ik ben in ieder geval superrrrrr blij met mijn nieuwste gadget! Het touchscreen werkt uitstekend (vergelijkbaar met de iPhone, vind ik), het scherm is enorm (en haarscherp), de vormgeving is prachtig (très Prada) en de fotokwaliteit is goed. Het enige nadeel is de prijs: maar liefst € 599. Het is dus wel eventjes diep in de buidel tasten, maar eerlijk is eerlijk: dan heb je ook wat!