DIY: chalk your hair!

Dip-dying is momenteel helemaal hot! Ehm... say what? Dip-dying betekent dat je haarpunten in allerlei verschillende felle kleurtjes verft. Sinds Lauren Conrad deze trend introduceerde zie je het steeds vaker. Ik vind het supervet, alleen wel een beetje riskant om mijn haarpunten permanent in zulke felle kleurtjes te verven. Stel je voor dat het mislukt! Bovendien is het ook niet geschikt voor elke gelegenheid. Toch lijkt het me wel leuk voor eventjes...

De dip-dye punten van Lauren Conrad

Zou het niet geweldig zijn om voor een weekje zo'n lekker alternatief kapsel te hebben? Wel, dat is perfect mogelijk! Onlangs heeft iemand namelijk een methode bedacht waardoor je je haarpunten tijdelijk kunt kleuren, met behulp van gekleurde krijtjes. In deze video tutorial wordt uitgelegd hoe het werkt:
Op de website van Seventeen magazine vond ik ook nog een handige DIY:

Wat heb je nodig?

Zacht kleurkrijt ("soft pastel chalk")
Water in een spuitbusje
Stijltang
Oude handdoek
Wegwerphandschoentjes

Stap 1
Spray ongeveer drie cm van je haarpunten nat met water. Als je heel lang haar hebt kun je ervoor kiezen om een langer stuk haar nat te maken. Het natte gedeelte zal later een kleurtje krijgen.

Stap 2
Kleur je haar in met een van de pastelkrijtjes. Begin met één kleur en kleur alle haarpunten die je in die kleur wilt in. Ben je helemaal klaar met een bepaalde kleur? Dan kan je met het volgende kleurkrijtje beginnen. Ik raad je aan om met de lichtste kleur te beginnen.

Stap 3
Laat je haar aan de lucht drogen. Dit vergt wat geduld, maar is wel erg belangrijk!

Stap 4
Ga tot slot met een stijltang over elke gekleurde haarlok. Hierdoor trekt de kleur in je haar, waardoor het er langer in blijft zitten. Daarna kan je je haren gewoon kammen en stylen, net zoals je normaal zou doen!

Je ziet: het klinkt supersimpel! Wanneer ik nog eens een weekendje vrij heb - en er geen belangrijke evenementen gepland zijn, just in case! - ga ik het zeker eens uitproberen. Ik ben benieuwd!

Had jij al eens eerder gehoord van hair chalking?
Zou je het zelf wel eens willen proberen? Of vind je het drie keer niks?