Inpaktips voor kerstcadeautjes

Vanavond houden we bij ons thuis vervroegd pakjesavond. Over een uur of twee zal Zwarte Piet op de raam bonken en een enorme juten zak vol cadeautjes voor de deur zetten. Ik ben razend benieuwd wat Sinterklaas dit jaar voor mij heeft meegebracht uit Spanje! 

Na Sinterklaas duurt het trouwens al helemaal niet meer zo lang voordat het Kerstmis is! Het kan dan ook geen kwaad om alvast wat voorbereidingen te treffen en een aantal creatieve ideetjes te bedenken. Daarom vandaag een aantal tips & trics om je cadeautjes verbluffend mooi in te pakken...

Wikkel je cadeautjes in cadeaupapier in de drie typische kerstkleuren: groen, rood en wit. Werk af met een dik lint in een van de andere twee kerstkleuren.
Speur rommelmarkten of je zolder af op zoek naar oude landkaarten. Wanneer je deze vervolgens als inpakpapier gebruikt, geeft dat een heel leuk effect. Werk af met een simpel, dun, rood koordje.
Je kent ze vast wel: die saaie, bruine kantoorenveloppen. Met een kleurrijk lintje errond worden ze plotseling een stuk minder saai. Mooi én tijdsbesparend!
Spreek met al je vrienden en familie af om al jullie cadeautjes in het wit in te pakken. Je kunt de pakjes afwerken met een kleurrijk lint of een simpel, bruin touwtje. Het geheel ziet er in ieder geval super mooi uit! (En zelfs nóg mooier onder een witte kerstboom!)
Pak je cadeautjes in met kaftpapier uit "de jaren stillekes". Plak een oude (nep)postzegel in de rechterbovenhoek van het pakje. Wikkel er vervolgens een dun touwtje rond. Eventueel kun je er nog een peppermint stick tussen klemmen, als extra verrassing.
Heb je thuis nog oude partituren liggen die je nooit meer gebruikt? Blaas ze een tweede leven in en gebruik ze als inpakpapier. Afgewerkt met een rood lintje en een vezelig touwtje geeft dit een heel leuk effect!
Ook de kerstsok of Christmas stocking - een trend overgewaaid vanuit Amerika - ziet er al hangend boven de open haard harstikke gezellig uit!
En natuurlijk niet te vergeten: krantenpapier! Een golden oldie, maar nog steeds net zo effectief als een paar decennia geleden. 

Welke manier van inpakken vind jij het leukst?