London part #1: Camden Town

Zoals jullie weten ging ik een tweetal weekjes geleden met mijn vader op pad: LONDON, HERE WE COME! Hoewel we twee dagen in de Britse metropool zouden blijven bleef er na aftrek van reistijd en dergelijke nog maar 24 uur over. En dat terwijl er zoveel te zien is! Toch leek het na afloop of ik echt een lang weekend weg was geweest. Ik heb in die korte tijd best wel wat gezien. Vandaag een verslag van dag één in Londen...

ENGLISH: As you might have read on Girly & Geeky earlier, I went on a citytrip with my dad two weeks ago: LONDEN, HERE WE COME! Even though the plan was to stay two days in the Brittish metropole, only 24 actual hours were left after substracting the travelling time etc. And that while there is so much to see! However, after the trip I really felt satisfied, like I've been away for an entire weekend. Actually I saw so much in that short time. Today a report of the first day in London...


Om 5 uur 's morgens ging mijn wekker al... jeetje, wat vroeg! Maar dat had uiteraard ook zo z'n voordelen: zo waren we lekker vroeg in Londen. Nadat we ingecheckt waren in ons hotel - daarover later meer! - kon het avontuur beginnen. Ik had mijn vader eerst een aantal culturele voorstellen gedaan, denk aan een bezoekje aan de Tower of Londen, maar blijkbaar had hij iets totaal anders in zijn hoofd: "Nee joh, kunnen we niet gewoon door wat leuke, gezellige en trendy wijkjes lopen?" Daar had ik natuurlijk niets op tegen!

Ik had van heel wat mensen gehoord dat Camden Town heel leuk zou zijn, dus besloten we daarheen te gaan. Op het eerste zicht leek het ontzettend tegen te vallen, totdat we erachter kwamen dat we vanuit de metrouitgang totaal de verkeerde kant uitgelopen waren... oeps! Van zodra we eenmaal op het juiste spoor zaten keek ik mijn ogen uit: wát een gave wijk! Niet normaal! Als je er zelf al een keer geweest bent begrijp je vast meteen wat ik bedoel, maar misschien de situatie even schetsen voor alle anderen...

Ik was echt ontzettend onder de indruk van deze chaotische, maar toch o zo gezellige halfoverdekte "markt". Camden Market is een verzamelplaats met tientallen - nee, honderden - kraampjes met kleding, accessoires, hebbedingetjes, maar vooral... FOOD! Jammer genoeg kon ik natuurlijk niet al het aanwezige eten proeven, maar na een pittige selectie tussen kraampjes met Aziatisch eten, Mexicaans eten en cupcakes koos ik uiteindelijk voor iets helemaal anders: crêpe Nutella! Mijn all time favorite.

Gezien het feit dat ik mijn vader bij me had durfde ik niet volledig los te gaan wat het shoppen betreft, maar kwam wel een aantal ontzettend leuke dingen tegen: gaande van houten iPhone hoesjes en mooie armbandjes tot You Only Live Once tops en Homiés sweaters. Uiteindelijk kon ik deze laatste toch écht niet laten liggen. Misschien dat ik binnenkort een keertje een outfit met die trui online plaats!

Vervolgens trokken we weer richting het centrum-centrum. Om te ontdekken wat we daar verder nog gedaan hebben zul je nog even moeten wachten, dus hou je ogen goed open voor het tweede deel... CLIFF HANGER! 

ENGLISH: At 5 a.m. my alarm rang... gosh, that's early! But of course that also had a beneficial side: we would be earlier in London! After we checked in into our hotel - more about that later! - I was ready for the adventure. I proposed some cultural sightseeing things to my dad, like a visit to the Tower of London, but he apparently had something completely different in mind: "No, can't we just stroll through some nice, cosy and trendy neighborhoods?" I of course had not anything against that. ;)

I was told by a lot of people that Camden Town was supposed to be really cool, so we decided to go there. At first sight it really seemed to suck a bit, until we figured out that we went into the wrong direction when we came out of the underground station... whoops! However, when we finally ended up in the right area, I didn't know where to look first: what a cool district! Like really! In case you've been there yourself you probably immediately know what I mean, but let me sketch the situation for all the others...

I was genuinely impressed by the chaotic, but oh so cosy "market". Camden Market is a collection of tons of stalls with clothing, accessories, musthaves, but most importantly... FOOD! Unfortunately I couldn't try all the food that was offered, but after a tough selection between stalls with Asian food, Mexican Food and cupcakes I chose for something completely different: crêpe Nutella! My all time favorite.

Given the fact that I had my dad with me, I didn't dare to completely let loose on the shopping field. But that doesn't mean I didn't bump into a lot of cool musthaves: from wooden iPhone cases and pretty bracelets to You Only Live Once tops and Homiés sweaters. Eventually I rrreally couldn't resist the last one. Maybe I'll post an outfit with the sweater later on my blog!

Afterwards we went into the center of London again. To find out what we did there you'll have to wait, so keep your eyes open for the second part of my travel report... CLIFF HANGER!

5 opmerkingen:

Pauline zei

Het ziet Er super gezellig uit :)

Mireille zei

Hahah wat leuk geschreven en wat een mooie foto's!
Ik ben erg benieuwd naar je tweede deel want ik wil zelf ook heel graag een keer naar Londen!

xoxo Mireille

Danielle zei

Ik wil hier heel binnenkort heel graag naar toe!

Rachelle zei

Ziet er gaaf uit! Mooie foto's ook! Het geeft weer een heel ander beeld van het Camden Town dat ik ken! Maar dat vind ik juist wel leuk om zo te zien ^^! En je hebt echt mazzel dat je in zo'n mooie stad bent geweest (London). Later wil ik daar wonen heb ik na mijn trip London in 2010 besloten haha ^^!

xxx Katy ^^!

Birte zei

Ik moet dringend nog een keer naar LDN!

Een reactie posten