Stylish manicured nails

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Esther.

We zijn vaak uren achtereen bezig om de juiste outfit uit te zoeken en deze te matchen met onze sieraden, make-up en accessoires. Soms lakken we ook onze nagels nog even in een passende kleur. Maar het is eigenlijk veel leuker om nog meer tijd aan mooie nagels te besteden.


Beter verzorgde nagels 

Tegenwoordig gaan steeds meer vrouwen naar de schoonheidssalon om daar gel- of acrylnagels te laten zetten. De gemiddelde vrouw in Groot Brittannië gaf dit jaar ruim 530 euro uit aan haar nagels. De belangrijkste reden voor de populariteitsgroei van kunstnagels ligt in het feit dat veel celebrities zoals Rihanna, Beyoncé en Victoria Beckham ook kunstnagels hebben. En, heel eerlijk, kunstnagels zien er natuurlijk ook gewoon mooi en verzorgd uit. 

Laat je helpen door een professional 

Natuurlijk weten we wel dat nepnagels niet goed zijn voor je echte nagels als je deze kunstnagels niet op de juiste manier laat verwijderen door een professional. Een professional kent de juiste technieken om je kunstnagels te verwijderen en zorgt er zo voor dat de schade aan je echte nagels beperkt blijft. Ga in geen geval zelf pulken of trekken, want de schade die je hiermee aan je nagels toe kan brengen kan leiden tot een verplicht herstel van vele maanden. 

Nail art 

Met nail art kun je zelf met je eigen nagels of met je kunstnagels aan de slag. Hiervoor kun je allerlei kleurtjes en motiefjes gebruiken, superleuk om zo lekker te variëren. Hoe werkt het? Begin de nail art door een basecoat te lakken. Dit is echt een vereiste als je je nagels lang mooi wilt houden. Je kunt vervolgens kiezen voor leuke kleuren, van fel tot neon of juist pastel. Hierna kun je je nagels met glitters, steentjes, diamantjes, sponsjes of manicurepennen bewerken. Hoe creatiever je hierin bent, hoe meer je met je nagels een statement zult maken. Seal je nagels trouwens wel met een goede topcoat. 

Steentjes 

Gebruik je steentjes bij de nail art? Breng dan allereerst een dun laagje aan over de steentjes en daarna ook over de hele nagel. Laat je nagels vervolgens minimaal een half uur uitharden. Wil je graag een handleiding of wil je nieuwe ideeën opdoen? Raadpleeg dan Youtube, hier vind je namelijk heel veel leuke tutorials! Cutepolish is een voorbeeld van zo'n leuk Youtube kanaal. 

Doe inspiratie op voor het najaar 

Deze herfst gaan we weer richting de kleuren bruin, rood, grijs en groen. Met deze kleuren kun je ook je nagels prachtig lakken. Ook leuk om te combineren met het bikerjasje, dat deze herfst helemaal hot gaat worden. 

De perfecte match 

Het is natuurlijk het leukste om je nagels te matchen met je outfit, sieraden en accessoires. Dit najaar kun je je nagels goed combineren met een lange trui, een leren legging en van die stoere biker boots. Een combinatie met grove sieraden en nog een aantal accessoires maken je outfit compleet. Een voorbeeld van trendy accessoires om je nagels en je outfit mee te matchen, zijn smartphonehoesjes. Er zijn veel stoere Samsung Galaxy Grand hoesjes en HTC One Mini hoesjes verkrijgbaar die je kunt matchen met je nagels en outfit. Op kleur, maar ook op stijl. Zoek voor je nieuwe Xperia ZR een leuk Sony Xperia ZR hoesje en je telefoon is helemaal najaarsproof!