24 uur Londen, letterlijk: het verslag!

In een van mijn vorige posts kon je lezen dat ik samen met een aantal vriendinnen een trip naar London gepland had. En niet zomaar een trip: een trip van 24 uur... niet meer, niet minder. Vandaag een uitgebreid verslag over onze 24 onvergetelijke uurtjes in de Britse metropool!


Deze foto heb ik zelf gemaakt, ben er stiekem best wel trots op!

De dag begon heel erg vroeg: om half vijf ging mijn wekker. (Stiekem was ik al een stuk eerder wakker door de zenuwen. Somehow ben ik altijd heel bang dat ik door mijn wekker heen slaap en zo het vliegtuig mis. #nachtmerrie) We vertrokken vanuit Maastricht Airport, dus was lekker dichtbij. De vlucht verliep vlot en binnen no time waren we in hartje Londen. Het avontuur kon beginnen!

We besloten om de dag te beginnen met een beetje cultuur. Althans, dat was niet helemaal het plan, maar op de een of andere manier rolden we er zo in: de wisseling van de wacht aan het Buckingham Palace. Erg leuk om te zien, maar na een klein uurtje begon het ons toch wat te lang duren. Er stonden namelijk zo ontzettend veel mensen dat het haast onmogelijk was het plein te verlaten. Uiteindelijk was het ons toch gelukt en besloten we: genoeg cultuur voor vandaag... let's go shopping! We hadden tenslotte maar 24 uur...


Onderweg naar Oxford Street - the place to be als het op shoppen aankomt - kwamen we nog langs de Big Ben, een bezienswaardigheid die uiteraard niet kon ontbreken op onze to do list. De uren die daarop volgden hebben we ons uiterst vermaakt in Londen's main shopping street in winkels als Gilly Hicks, Hollister, Primark, New Look, noem maar op!

Al gauw begonnen onze maagjes te rommelen en besloten we een zijstraat van Oxford Street in te gaan. Zo kwamen we uit in SoHo, in Chinatown om precies te zijn. Daar gingen we op zoek naar een lekkere afhaalchinees voor wat heerlijke noedels, die we vervolgens in SoHo Square oppeuzelden. SoHo Square is een klein parkje - zeg gerust een klein lapje groen - midden in de stad in de wijk SoHo waar ontzettend veel mensen op het gras zaten te chillen. Erg leuk om je daartussen te bevinden!

Voor 's avonds hadden we een reservatie bij B-Soho, een tentje dat een vriendin van me die een halfjaar stage gelopen heeft in Londen me had aangeraden. B-Soho is een pizzeria, waar je na het eten kunt genieten van heerlijke cocktails en opzwepende live muziek! Eenmaal aangekomen waren we ontzettend blij dat we een reservatie hadden gemaakt, want het was er bomvol. Bovendien waren we positief verrast door het aanwezige publiek: het leek wel of heel hip Londen zich hier verzamelde op zaterdagavond! Knappe jonge meiden in trendy outfits, mannen met jasjes en dasjes: me likey!


Na het eten trokken we de toiletten in om onze daily outfit om te wisselen in een nightlife proof outfit. Best wel grappig om dat zo in de wc's van een restaurant te doen. All Stars werden omgewisseld voor hoge hakken en al snel waren we er klaar voor: let the party begin! Boven werden we verrast door hele leuke muziek (en mannen!). De band speelde allerlei feel good nummers die iedereen uit volle borst kon meezingen, bijvoorbeeld Wonderwall! Echt heel erg vet.

Helaas konden we niet al te lang blijven, want we moesten op tijd de metro nemen naar de club waar we de rest van de nacht door wilden brengen: Picadilly Institute. Dit was echt een last minute beslissing, aangezien we geen flauw idee hadden waar we nou het best konden gaan clubben. We hadden doorheen de dag aan honderden mensen gevraagd welke club zij ons zouden aanraden. Iedereen zei echter wat anders: in Londen is gewoon té veel te doen wat nachtleven betreft. Onmogelijk om dat allemaal in 24 uur te doen. Uiteindelijk gokten we dus op Picadilly Institute. Het viel erg in de smaak, al twijfel ik er niet aan dat er nog wel coolere nachtclubs zijn in Londen, maar voor een eerste keer feesten in Londen was het ongelofelijk vet! Er waren vier verdiepingen en over de muziek was niks verkeerd te zeggen. Ennnn enorm pluspunt: ze lieten ons binnen met onze trolley vol met geshopte kleding! (Want dat is natuurlijk ook niet al te vanzelfsprekend wanneer je uitgaat naar een fancy club in Londen.)

We feestten door tot sluitingstijd, maar daarna zaten onze 24 uurtjes Londen er helaas alweer op! Het is ontzettend snel voorbij gegaan, maar het was het zó waard. Ondanks het feit dat het maar 24 uur duurde lijkt het alsof we een heel weekend weggeweest zijn. En al was het afzien op het vliegveld, doodmoe slapend op onze bagage, ik zou het zo over doen! AANRADERTJE!