New in: Prada Marfa wall deco

Iedereen die Gossip Girl kijkt zou jaloers moeten zijn op mijn nieuwe aanwinst: een Prada Marfa poster. Prada? Marfa? Watte? Ik heb het over het enorme schilderij dat in het nederige stulpje van Lily en Rufus (= het ouderlijk huis van Serena) aan de muur prijkt. Als je een trouwe volger bent van de serie is het schilderij je vast niet onopgemerkt gebleven. Nog steeds geen muntje gevallen? Dan gebeurt dat vast na het zien van onderstaande foto's...


Zie je wel! Het schilderij refereert naar een kunstwerk van Elmgreen en Dragset, ergens in the middle of nowhere in Texas, ongeveer 37 mijl van dichtstbijzijnde stadje Marfa. Het kunstwerk is een replica van een Prada winkel, waarvan de deur niet daadwerkelijk functioneert. In de etalage zie je een fraaie collectie aan Prada schoenen staan, persoonlijk door Miuccia Prada uitgekozen. 

Hoe ik achter deze betekenis gekomen ben? Het leek me we leuk om dit schilderij op internet the bestellen, maar toen ik zag hoeveel een canvasdruk ervan kost, werd ik toch wel een beetje afgeschrikt. Toen kwam ik op het lumineuze idee om een afbeelding van het schilderij op internet te zoeken en het vervolgens gewoon via Hema.nl op een poster te laten drukken, voor net iets meer dan 8 euro. Supercheap én slim! Jammer genoeg is het resultaat wel een klein beetje pixelig uitgeslagen, maar nog steeds ben ik er best wel tevreden mee. 

Kenden jullie het schilderij al? En de achterliggende betekenis?

2 opmerkingen:

Dana zei

Mag ik vragen waar je die gekocht hebt? Ik ben namelijk al een tijdje opzoek m naar een niet al te dure poster! Thanks!!!

Derek zei

Goede tip! Wellicht ga ik dit wel doen voor een fotoshoot binnenkort :)

Een reactie posten