Lady in red: Vera Wang bridal gowns

Dit is - zoals sommigen onder jullie al wel zullen weten - niet mijn allereerste post over Vera Wang. Deze Amerikaanse fashion designer ontwerpt magistraal mooie bruidsjurken. Het was alweer een hele poos geleden sinds ik voor het laatst haar website bekeken had, maar toen ik er vandaag nog eens een kijkje op nam was ik wederom onder de indruk van haar prachtige spring 2013 collectie, met als rode lijn - ja hoor - de kleur rood!Het is algemeen geweten dat de meeste mensen in het wit trouwen. Ontzettend mooi, maar een tikkie cliché. Voor deze lente ontwierp Vera Wang niets dan rode bruidsjurken, in tinten variërend van vuurrood tot wijnrood. Mijn moeder is zelf ooit ook in het rood getrouwd, en wanneer ik bovenstaande jurken zo op een rijtje zie ben ook ik er van overtuigd: rood is helemaal hot

Mijn absolute favoriet is de eerste jurk. Het decolleté, het volume: alles klopt gewoon. De kleur staat trouwens ook smashing gorgeous bij mensen met een donkere huid. Echt... wauw! Verder vind ik de allerlaatste jurk ook ontzettend mooi. Het contrast tussen het strakke korset en de volumineuze rok: prachtig!

Wat vinden jullie van rode bruidsjurken? En wat is jullie favoriet?