How to: distressed denim cut-offs

Zelf ben ik absoluut geen knutselkoningin. Integendeel. Soms lijkt het eerder alsof ik twee linkerhanden heb. Maar de laatste tijd kom ik ontzettend veel leuke DIY's tegen op het internet! Zoveel dat ik mezelf echt moet inhouden om al die DIY blogposts ook af te wisselen met andere artikels. Laatst kwam ik een DIY tegen op de website van Harper's Bazaar waarin wordt uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier een mooie korte jeansshort met scheuren kunt creĆ«ren. En gelukkig voor mij is deze DIY voor de verandering eens - excuse me - poepsimpel!


Wat heb je nodig?

Een paar oude denim shorts of jeans, een schaar, een stanley (cutter) mesje, een onderlegger en een wasmachine. That's it!

How to: 

Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je met het mesje spleten in het broekje snijdt en het broekje vervolgens in de wasmachine stopt. Hierdoor komen de draadjes los en krijg je het distressed effect... so sexy! Ben je van plan om deze DIY daadwerkelijk uit te proberen? Dan is het misschien wel handig om de volledige how to te lezen op de website van Harper's Bazaar.

Vind jij zulke distressed broekjes leuk? Of geef je toch de voorkeur aan "standaard" shortjes?