Een interview met... mij?

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van Marieke van Woesik, met daarin de vraag of ze mij zou mogen interviewen. Hartstikke leuk! Ze heeft het interview op haar blog geplaatst, maar het leek me ook wel interessant om het op mijn eigen blog door te plaatsen. Et voilà!
Ze is geboren op Curaçao, heeft een Nederlandse nationaliteit en woont in België. Dit jaar doet ze examen Economie-Wiskunde (in Nederland herkenbaar als VWO 6) en wil graag International Business gaan studeren in Maastricht. Ze speelt tennis en korfbal, maar wij kennen haar vooral van haar populaire blog Girly en Geeky. Ik vroeg Fleur Sambeeck de hemd van het lijf.
Dit is nog een oude, niet-gepubliceerde foto die fotograaf Jens Mollenvanger destijds 
maakte voor mijn interview in de Maks. Inmiddels is mijn haar alweer een heel stuk langer!

Algemeen

Volledige naam: Fleur van Sambeeck
Leeftijd: 17
Opleiding: 6 Economie-Wiskunde

Wat betekent bloggen voor jou?

Voor mij is bloggen een manier om mezelf te ontspannen. Ik vind het erg leuk om research te doen naar interessante topics, trends en nieuwtjes, om zo mijn lezeressen up-to-date te houden. Er kruipt dagelijks veel tijd in, want je moet niet alleen artikelen schrijven, maar ook een leuk onderwerp verzinnen, bijpassende afbeeldingen zoeken, social media onderhouden en heel veel mails beantwoorden. Gelukkig heb ik dat er wel voor over, want het is mijn passie!

Welke bloggers volg jij zelf?

Ik kijk dagelijks op Girlscene.nl, maar lees ook graag blogs van bekende fashionbloggers als Andy van Stylescrapbook.com en Sofie van Fashionata.be. En natuurlijk de gloednieuwe blog van vriendinnetjes Tine en Judith: Thebloggingsisters.nl!

Wat doe je als je niet schrijft?

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met sport. Ik speel korfbal, waarvoor ik elke week trainingen en wedstrijd heb. In de zomer vind ik het leuk om een balletje te slaan op de plaatselijke tennisclub. In het weekend ga ik graag uit met mijn vriendinnen. Je mag me ook altijd wakker maken voor een middagje shoppen in Antwerpen. Verder plof ik na een lange dag graag neer op de bank voor een Desperate Housewives of Gossip Girl marathon. En natuurlijk houd ik me ook bezig met school.

Wat is het leukste dat je hebt mogen doen door het bloggen?

Ik denk dat het mijn eerste perspresentatie was. Ik was toen 14 jaar en mocht naar de sneak preview van de nieuwste DIESEL collectie in Amsterdam. Verder was mijn eerste Amsterdam International Fashion Week ook een hoogtepunt. Ik zat zelfs front row! Ongelofelijk. Daar zat ik dan, als nuchtere 16-jarige naast de hoofdredactrice van een populaire Nederlandse glossy. Toen moest ik toch wel even in mijn arm knijpen.

Krijg je weleens negatieve reacties? Zo ja, hoe ga je daarmee om?

Ik krijg eigenlijk nooit negatieve reacties. Gelukkig maar! Een aantal jaar geleden had ik wel last van een copycat, die alles letterlijk van mijn site overnam. Dat was destijds niet zo prettig, maar gelukkig heb ik het netjes op weten te lossen.

Waarover blog je het liefst en waarom?

Ik blog graag over alles wat mij zelf interesseert. Ik ben als het ware mijn eigen doelgroep. Als ik het zelf niet interessant vind, post ik er niet over. Het leukst vind ik om nieuwe trends te bespreken. Of mooie looks van celebrities.

Wat weet niemand van jou?

Ik mag dan wel over fashion schrijven, maar af en toe vind ik het ook wel eens fijn om tijdens het weekend lekker in mijn jogging rond te lopen.

Wat is jouw droombaan?

Ik wil volgend jaar graag International Business gaan studeren. Ik denk dat dit de ideale voorbereiding is op een succesvolle carrière in de internationale zakenwereld. Ik zou later graag in de marketing van een grote multinational terecht willen komen. En natuurlijk hoop ik dat ik schrijven nooit op zal geven!

Wat is jouw tip voor meiden die net zo’n populaire blog willen als jij hebt?

In het begin ging het bij mij ook niet zo snel, maar het is een kwestie van doorzetten. Na verloop van tijd pikken steeds meer mensen je blog op en zo blijft ‘ie groeien. Verder raad ik je aan je artikels telkens op te fleuren met mooie, scherpe afbeeldingen en te letten op je spelling. En de gouden tip: schrijf alleen wat je zelf leuk vindt!

Hoe houd je je lezers tevreden?

Ik probeer elke dag te updaten, zodat mijn lezers op mijn blog Girly & Geeky terecht kunnen voor hun dagelijkse dosis fashion, beauty en lifestyle. Verder probeer ik regelmatig leuke winacties te organiseren. Zo mocht ik laatst bijvoorbeeld een Ray-Ban verloten. Die viel wel in de smaak!

Hoe regel je bijvoorbeeld winacties voor je blog?

Ik heb inmiddels een aardig netwerk opgebouwd, bestaande uit allerhande merken, webshops en PR-agencies. Soms komen zij met een leuk voorstel op de proppen, andere keren probeer ik dan zelf weer iets voor mijn lezeressen te regelen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de Sweet 17 actie, die ik onlangs op mijn blog organiseerde. De actie was een daverend succes: in totaal heb ik maar liefst 1200 deelnames ontvangen!

Wat is je levensmotto?

Eigenlijk heb ik heel veel levensmotto’s. Ik ontdek telkens weer nieuwe, inspirerende quotes op weheartit.com, een van mijn favoriete websites. Momenteel staat deze “klassieker” bij mij op 1: “life is short, break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably and never regret anything that once made you smile”.