It-lakjes van Chanel

Chanel is niet alleen bekend van de prachtige kleding, maar zoals jullie waarschijnlijk wel weten heeft het Franse modehuis ook een ruim assortiment aan make-up. Half augustus lanceerde Chanel een nieuwe beauty collectie, getiteld "Illusion d'Ombre". In deze collectie zaten drie nagellakjes die inmiddels zijn uitgegroeid tot dé it-lakjes van dit seizoen: Quartz, Graphite en Péridot. Vooral deze laatste twee vielen erg in de smaak bij het grote publiek...


Ik heb de lakjes jammer genoeg zelf nog niet, dus heb ik er ook geen swatches van kunnen maken. Ik heb echter al wel vaak gehoord dat de exacte kleuren van deze drie lakjes heel moeilijk vast te leggen zijn op foto, omdat ze er eigenlijk altijd anders uitzien.

Mijn ultieme favoriet is Péridot. Dit kleurtje is gebaseerd op kleur van pauwenveren, en heeft dus een prachtige gouden, groene en subtiele blauwe shimmer erin zitten. De kleur ziet er telkens nét weer iets anders uit, afhankelijk van de lichtinval. Love it!

Helaas is nagellak van Chanel niet bepaald goedkoop. Voor één flacon betaal je al gauw zo'n 22 euro. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een budgetvriendelijke versie. Essence verkoopt bijvoorbeeld wel een lakje dat iet of wat in de buurt komt van Chanel Péridot, namelijk nummer 43: where is the party?. Jammer genoeg is het nog steeds niet precies dezelfde kleur. Maar ach, voor een it-lakje mag je voor één keer heus wel eens wat meer betalen, toch?

Wat vinden jullie het mooiste kleurtje?