Trol of topmodel?

Laatst was ik wat door de Flair aan het bladeren, toen mijn oog viel op een grote kop. Hij luidde als volgt: "Trol of topmodel?" Ernaast stond een foto van het Amerikaanse topmodel Kelly Mittendorf, een nieuwkomer in de modellenwereld. Het kiekje werd voorzien van de nodige commentaren door de Flair redactie. En zoals het gaat bij veel dingen in het leven, heb je niet alleen voorstanders van haar model qualities, maar óók tegenstanders. De omschrijving van haar uiterlijk ging van elfje naar elegante naaktkat, van varkentje tot trol. 


Het artikel zette me in ieder geval wel aan het denken. De laatste tijd zie je namelijk steeds meer meisjes die niet precies voldoen aan het klassieke schoonheidsideaal in de modewereld verschijnen. Met name voor editorials in tijdschriften als Vogue en Harper's Bazaar is er steeds meer vraag naar unieke gezichten die een indruk nalaten. Eenmaal ontdekt, worden zij dan ook gretig onthaald door de mode-industrie. Ik zette een aantal internationale topmodellen op een rijtje, die er stuk voor stuk nét eventjes wat anders uitzien dan de rest...

Kelly Mittendorf
Iekeliene Stange
Codie Young
Bambi Northwood-Blyth

Daphne Groeneveld

Hoewel deze meisjes dus niet voorzien zijn van diepblauwe, amandelvormige ogen, een fijn neusje, een perfect symmetrisch gezicht en een klein mondje met volle lippen, vind ik het toch stuk voor stuk prachtige meiden. Want denk eens even realistisch na: hoeveel mensen in jouw eigen omgeving voldoen volledig aan dat schoonheidsideaal? Kijk, daarom vind ik het juist zo goed dat men ook eens andere types in de media laat zien. 

Natuurlijk is een klassieke schoonheid nog steeds het meest geschikt wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe gezichtscrème aan de grote massa wilt verkopen. Daar ben ik van overtuigd. Maar door een uniek model in te zetten voor je campagne, laat je je merk wel authenticiteit uitstralen. En dat speelt anno 2011 een steeds grotere rol...

Ik vraag me soms af of bovenstaande meisjes me in het dagelijkse leven zouden opvallen. Toch komen ze op foto geweldig tot hun recht. Hun gelaatstrekken die als 'apart' beschouwd zouden kunnen worden, worden juist extra in de verf gezet. Kijk maar naar de ogen van Kelly Mittendorf, de kaaklijn van Iekeliene Stange, de wenkbrauwen van Bambi Northwood-Blyth of de lippen van Daphne Groeneveld (FYI: I LOVE HER!). Juist die specifieke kenmerken typeren hen en maken hen zo interessant!

Ik ben eerlijk gezegd echt enorm benieuwd wat jullie mening over dit topic is. Wat verkies jij: perfecte meisjes die voldoen aan de klassieke schoonheidskenmerken of meisjes met een uniek gezicht die een indruk nalaten?

10 opmerkingen:

Marthe, zei

Ik ben het helemaal met je eens, en meer nog ik vind da deze meisjes juist wél voldoen aan het schoonheidsideaal juist omdat ze dat ene hebben dan niemand anders heeft, iets unieks waardoor ze herkenbaar zijn. Klassieke schoonheden ga je snel door elkaar halen maar unieke meisjes gelijk deze niet echt denk ik. Nu heb ik nieuwe mensen om naar op te kijken :)

Lauwra Timmermans zei

Ik zou het eigenlijk helemaal niet weten.
Je bent nu zo gewoon aan die 'volmaakte' modelletjes dat als je die foto's ziet het je toch even doet schrikken. Daarmee wil ik niet zeggen dat ze lelijk zijn helemaal niet. Maar in die 16 jaren dat ik leef zie je niet anders dan die 'volmaakte' modelletjes, dat dit je toch even laat verschieten.

Unknown zei

van de ene kant vind ik dat ze wel een topmodel zijn, maar van de andere kant ben je nu zo'n modellen weer helemaal niet gewoon ! ik weet het nog niet zo goed.

Anne zei

Ben zeker weten voor modellen met een uniek gezicht! vind alleen Kelly Mittendorf echt helemaal niks.

Roos zei

sommige hebben inderdaad een heel uniek gezicht. Maar ik vind inderdaad net als Anne dat Kelly Mittendorf nou niet echt een knap/fijn/leuk gezicht heeft om naar te kijken. Elkaar volgen? Ik volg je al
liefs roos
www.themostbeautifulblogintheworld.blogspot.com

Marie zei

Hmm, ik vind het eigenlijk wel leuk om ook zo eens foto's te zien, van 'andere' mensen ;d. Ze zien er eigenlijk allemaal wel prachtig uit, ook al is het idd wel iets anders dan 'gewoon'. ♥

lily de koekjesfee :) zei

LELIEKE STRANG en CODIE YOUNG vind ik de mooiste ;) over KELLY MITTENDORF weet ik van alles te zeggen. zonder make up en met krullend of golvend haar zou ze er goed uitzien. maar met haar diepe opgetrokken ogen ziet ze er redelijk eng uit...
DAPNHE GROENVELD vind ik wel mooi. met make up heeft ze iets maar ze heeft de lippen die je bij een neger zou zien... BAMBI NOORDHWOORTH BLYTH ziet er zeer mooi uit op de eerste foto :-) voor de rest ziet ze er wat mannelijk uit als ze zich aan iets laat doen. maar CODIE YOUNG is en blijft m'n favoriet :-) waarom? ze heeft het gezicht van een 15de eeuwse prinses. met haar grote mystrieuze amandelvormige ogen blinkt ze uit :) heel leuk artikel ;) kheb het ook van de flair gelezen :)

Maria zei

ik vind het juist wel leuk dat deze meisjes niet perfect zijn. iedereen is mooi op zijn eigen manier x

Anoniem zei

Unieke gezichten. Gezichten waarover je oneindig kunt speculeren of ze nou wel of niet knap zijn. Waar je lang naar kunt kijken omdat ze iets hebben wat je aantrekt.

Martine zei

Ik vind het wel gaaf om eens wat anders te zien dan het ideale schoonheidsbeeld. En iedereen vind iets of iemand anders knap, dus je zult nooit bij een iemand uit komen die voor iedereen super knap is. Dan vind ik dit toch leuker, allemaal unieke gezichtjes.
x Martine

Een reactie posten