Tover je camera om tot een accessoire

Tegenwoordig zie je steeds minder mensen met compactcamera's: anno 2012 vieren spiegelreflex-, superzoom- en systeemcamera's hoogtij. Vaak zit er bij deze luxere varianten standaard een band om rond je nek te doen. Dit dient niet alleen ter bescherming (stel je voor dat de camera uit je handen glipt: nightmare!), het heeft ook een praktische kant. Zo kun je de camera nonchalant rond je nek laten bungelen wanneer je 'm even niet gebruikt. Vroeger waren deze banden doorgaans saai zwart, maar dat is nu verleden tijd! Vania en Christine van Bloom Theory Straps bedachten een hip alternatief...


Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. In hun webshop vind je er nog veel meer. Ik vind het echt een heel leuk, innovatief initiatief. Zo kun je je camera eindelijk omtoveren tot een waar fashion accessoire. Zelf heb ik een systeemcamera, die ik wel zou willen opleuken met een van bovenstaande banden. Zo onderscheid je je toch nét dat beetje meer van de rest, bijvoorbeeld op grote events als de Amsterdam Fashion Week. Andere doelgroep zouden misschien bruidsfotografen kunnen zijn: past namelijk perfect in dat sfeertje!

Eén ding is zeker: deze banden zijn een musthave! Maar waarom kom je ze dan nooit tegen op straat? Wel, misschien valt dat te verklaren door de prijs: één strap kost maar liefst $ 130, dus begin maar alvast met sparen. Of wie weet zijn er onder jullie wel een aantal crea bea's die zelf zo'n straps kunnen maken via DIY... you never know!