Ben & Jerry's Free Cone Day 2012

Vandaag, dinsdag 3 april 2012, is het voor de 34ste keer Ben & Jerry's Free Cone Day! Free Cone Day bestaat sinds 1979, toen Ben Cohen en Jerry Greenfield de eerste verjaardag van hun ijssalon vierden in Vermont. Ze trakteerden iedereen die langs kwam op gratis ijs, om te bedanken voor het afgelopen jaar. Die traditie zet Ben & Jerry’s voort nu ze wereldwijd bekend zijn. In 26 landen worden op Free Cone Day meer dan een miljoen ijsjes uitgedeeld. Op Curaçao is er ook een B&J scoop shop, dus ik ga zeker eens eens kijken of zij ook deelnemen... Je weet maar nooit!

Ik heb eigenlijk alleen nog maar de klassieke smaken als Cookie Dough, Chocolate Fudge Brownie, Strawberry Cheesecake en Chunky Monkey geproefd, maar er bestaan er zóveel meer! Ik heb op de website van Ben & Jerry's eens gekeken welke smaken er nog zoal bestaan. De bovenstaande vijf lijken mij echt verrukkelijk, met S'mores op één! Wanneer ik deze ooit tegenkom in de supermarkt neem ik zeker een beker mee.

In Nederland kun je trouwens voor een gratis ijsje terecht in de scoop shops in Groningen, Rotterdam en Amsterdam, maar er zullen ook ijskarren staan in Eindhoven, Maastricht, Nijmegen, Delft, Leiden en Tilburg.

Ga jij vandaag een gratis ijsje halen?