Trendspotting in Stockholm

Ik ben inmiddels alweer twee dagen terug uit Stockholm. Ik heb het er ontzettend naar m'n zin gehad! En ik kan de geruchten bevestigen: Stockholm is een ongelofelijke trendy stad! Op straat zie je ontzettend veel knappe Zweden rondlopen in prachtige outfits. Toch valt er wel een soort van "patroon" te ontdekken: er zijn namelijk een aantal trends die ik ontzettend vaak zag terugkomen. Daarom breng ik jullie vandaag mijn officiële Stockholm trendspotting report!


De parka

Waar je ook gaat of staat: je ziet overal mensen in een parka. Je ziet ze het meest in kakigroen, maar soms ook in rood, blauw of beige. Hoewel ik vermoed dat de Zweden ze aanvankelijk voornamelijk voor het comfort droegen (het is best wel koud in Zweden), zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een ware trend. Natuurlijk zie je bij ons in de Benelux ook wel mensen in parka's, maar ik heb er nog nooit zoveel gezien als in Stockholm!
Pilotenbrillen met transparante glazen

Pilotenbrillen zijn bij ons ook al helemaal ingeburgerd, maar aviators met transparante glazen? Dat kom je nog niet zo vaak tegen! In Stockholm heb ik verschillende mensen met dit montuur gezien. Het stond hen geweldig! Het is eerst even wennen, maar geef toe: de standaard nerdbril is na al die jaren wel aan vervanging toe, right?

Dr. Martens

De stoere boots van Dr. Martens heb ik ook erg vaak zien passeren. Vaak combineerden meisjes ze met panty's of stopten ze hun broek in de schoenen. Blijkbaar lopen ze erg comfortabel én zijn ze superwarm. Geen wonder dat ze daar in het koude noorden zo populair zijn!

Timberlands

Ik heb eerder al eens een stukje geschreven over Timberlands, remember? Hoewel je ze bij ons nog niet zo heel vaak ziet, is dat in Stockholm helemaal niet het geval: iedereen draagt ze! En dan bedoel ik ook letterlijk iedereen: mannen én vrouwen. Ze worden meestal gecombineerd met een jeans, die er vervolgens nonchalant in gepropt wordt. Soms zie je ook vrouwen die hun Timberlands combineren met panty's. Ook leuk!


The American dream

In Stockholm liggen de winkels vol met kleding met de print van de Amerikaanse vlag. Truien, T-shirts, tops, shorts, skinny jeans: you name it! Ook de Britse vlag wordt vaak in kleding verwerkt. Ik hou echt van deze trend! Ik moest er dan ook aan weerstaan om niet álles met een vlag te kopen. 


Pistol boots van Acne (of lookalikes)

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over Pistol boots van Acne, remember? In Stockholm zie je heel veel meiden rondlopen in deze laarsjes. I like!

Ik vind het stuk voor stuk geweldige trends. Ik heb in ieder geval een flinke dosis inspiratie opgedaan tijdens mijn trip naar Stockholm. Ik heb trouwens ook heel wat foto's gemaakt, dus binnenkort verschijnt er een uitgebreid fotoverslag op Girly & Geeky. I'll keep you posted!

Wat is jouw favoriete trend?