Mijn favoriete films in de kerstvakantie

Ik heb in de kerstvakantie heel veel recente films gezien. De meeste heb ik in het vliegtuig gekeken. De vliegreis naar Curaçao duurt 9 à 10 uur, dus dan kun je best wel wat films kijken in één vlucht. Ik ben op Curaçao ook naar New Year's Eve in de bioscoop geweest. (Een geweldige film, echt!) Hieronder een overzichtje van mijn favorieten...


The Help - Deze film gaat over Afro-Amerikaanse vrouwen die al jarenlang in dienst in de huishoudens van prominente blanke families uit Mississippi in de jaren '60. Er gold een strenge hiërarchie. Zo moesten de huishoudsters bijvoorbeeld een apart toilet gebruiken (soms gewoon een hokje in de tuin, zelfs wanneer het buiten onweerde!). Skeeter, een hoogopgeleid meisje uit zo'n blanke familie, is ook opgevoed door een zwarte hulp. Ze is vastbesloten schrijfster te worden en wil de huishoudsters hun zegje laten doen in haar boek The Help, wat een enorm succes wordt. 

Ik vond het een heel aangrijpende film. Ik kan me niet voorstellen dat mensen zich ooit zo racistisch en superieur (hebben?) gedragen. En dan te bedenken dat dit nog maar 50 jaar geleden allemaal speelde. Ongelofelijk. Ik vond het een hele mooie en leerzame film. En ja, ik heb een traantje weggepinkt! 


New Year's Eve - "New Year's Eve speelt zich af in New York en gaat over liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin. Terwijl iedereen zich opmaakt voor de meest feestelijke avond van het jaar in deze bruisende stad, komen de verhalen samen van geliefden en singles die met elkaar zijn verbonden", aldus Pathe.

Er spelen ontzettend veel bekende acteurs en actrices mee in deze film, wat ik altijd wel leuk vind. De film is als het ware een puzzel: naarmate het einde van de film nadert, vallen steeds meer puzzelstukjes op de juiste plaats en blijken de verhaallijnen onderling met elkaar verbonden. Het is een romantische feel good film, achteraf ga je echt met een gelukzalig gevoel naar huis. Een must-see!


Crazy Stupid Love - Cal heeft een vrouw, twee leuke kinderen, een mooi huis, kortom: alles wat zijn hartje begeert. Totdat zijn vrouw hem plotseling de bons geeft en hem vertelt dat ze is vreemdgegaan. Cal kan dit moeilijk verwerken, tot hij player Jacob ontmoet (= Ryan Gosling = hottie uit The Notebook!). Deze leert hem de wereld van het versieren kennen. Al gauw kent Cal alle kneepjes van het vak en is hij een echte womanizer geworden. Dat bevalt hem wel, tot het verhaal plotseling een heel andere wending neemt...

Ik vond dit echt een superleuke film. Het is mooi om de transformatie van Cal te zien: van suffe vader op sportschoenen naar sexy casanova in pak. In de film doen zich heel wat grappige, onverwachte situaties voor. Ook het einde was erg onvoorspelbaar. Aanradertje!


Bridesmaids - Annie wordt door haar beste vriendin Lilian - bruid in spé - gevraagd om haar maid of honour te zijn. Er zijn echter kapers op de kust: Lilian's "new BFF" Helen probeert Lilian helemaal in te palmen, tot grote spijt van Annie. Hierdoor ontstaan een aantal hilarische situaties...

Bridesmaids is echt een leuke, ontspannende film! Ik heb veel gelachen. Een aanrader om samen met vriendinnen te kijken!


The Hangover part II - Need I say more?

Hoewel de film exact hetzelfde verloop kent als de eerste film (de mannen worden wakker met een huge kater en herinneren zich niks meer van wat er allemaal gebeurd is afgelopen nacht, ze zijn iemand kwijt en ze moeten op tijd terug zijn voor een bruiloft), heb ik me uiterst vermaakt met deze film. Alles is gewoon zó grappig en onverwacht. Lachsalvo's gegarandeerd!


Ik heb nog een meer films gezien tijdens de kerstvakantie, maar dit is ongetwijfeld mijn top 5. Met New Year's Eve op nummer 1. En vooruit dan maar: The Hangover Part II op 2. 

Hebben jullie sommige van deze films al gezien? Wat zijn jouw favorieten?