Stijlicoon: Grace Kelly

In het rijtje stijliconen van de 20ste eeuw wordt de naam Grace Kelly vaak in één adem genoemd met namen als Audrey Hepburn en Brigitte Bardot. Je hebt misschien al wel eens foto's van Grace Kelly gezien, of gehoord van de naar haar vernoemde "Grace Kelly rol". Maar welke vrouw schuilt er achter die fameuze naam? Wie is Grace Kelly? Ik nam het wereldberoemde stijlicoon eventjes onder de loep...

Grace Kelly werd in 1929 geboren in Philadelphia. Haar vader was van Ierse afkomst, haar moeder was de dochter van Duitse immigranten. Op 22-jarige leeftijd besloot ze - tegen de wil van haar ouders in - actrice te worden. Ze speelde in heel wat films en won ooit zelfs een Oscar voor beste actrice!

Later trouwde ze met Prins Reinier III van Monaco. Samen kregen ze drie kinderen: Caroline, Albert en Stéphanie. Grace Kelly stierf op 52-jarige leeftijd na een tragisch auto-ongeval, maar haar prachtige verschijning op het witte doek heeft nog lang daarna een indruk achtergelaten. 

Ik vind Grace Kelly een ontzettend knappe vrouw. Ze is een klassieke schoonheid met een mooi, symmetrisch gezicht, prachtige jukbeenderen, een volle mond en een fijn neusje. Typerend aan haar was natuurlijk ook de Grace Kelly rol. Dit is een elegant, klassiek kapsel, wat ook anno 2011 nog aanslaat. Stap voor stap:

1. Maak met je handen een lage staart in je nek, maar doe er geen elastiekje rond.
2. Draai je lokken om je hand heen, zodat er een soort rol ontstaat.
3. Zet de rol stevig vast met schuifspeldjes.

That's it! Als het nog niet helemaal duidelijk is, raad ik je aan om YouTube eens te cheken. Daar barst het namelijk van de Grace-Kelly-rol-tutorials.

Wat vinden jullie van Grace Kelly? En had jij al eens gehoord van de Grace Kelly rol?