Praag in pictures part 2

Gisteren liet ik jullie al het eerste deel van mijn foto's uit Praag zien. Vandaag part two

 

Op een aantal van bovenstaande foto's zie je heel wat hangsloten vastgeketend hangen aan een brug, de Love Bridge. Mensen graveren hun naam en die van hun geliefde in zo'n slot, bevestigen deze aan de brug en gooien het sleuteltje in het water, als teken van hun eeuwige liefde. Een originele manier om je liefde te verklaren, vind ik! 

Verder zie je nog een foto van Palladium, een groot winkelcentrum in het centrum van Praag. Qua winkelen kom je in Praag ongetwijfeld wel aan je trekken, al is het absoluut niet te vergelijken met steden als New York of Parijs. Of Antwerpen. Vaak vergeten we het een beetje, maar eigenlijk hebben we ontzettend veel geluk met alle winkels die we in België hebben: Forever 21, Primark, Hollister, Pull & Bear, River Island, enz. Het is dan ook nogal moeilijk om dat te overtreffen!

Als je van cultuur snuiven houdt, is het echter wel dé stad bij uitstek. Praag heeft een rijke historie en ontzettend veel prachtige gebouwen. Zelfs de H&M is gevestigd in een magistraal mooi pand! En als laatste pluspunt: het is er relatief goedkoop! Niet wat kleding betreft - dat is er vreemd genoeg juist extra duur - maar eten en drinken is er bijvoorbeeld erg goedkoop!

Zijn jullie al eens in Praag geweest? En wat vinden jullie van de foto's?