Peplum power!

Toen ik voor de eerste keer van de "peplum" hoorde, had ik totaal geen idee wat ik me daarbij voor zou moeten stellen. Na wat research kwam ik erachter dat een peplum een extra strook is die vast zit aan je jurk, rok of top, die onderaan wat wijder uitloopt. In de jaren '40 was de peplum razend populair, omdat 'ie je taille zo mooi accentueert. Deze zomer maakt de peplum een comeback!

 Jason Wu
 Georgio Armani
 Nina Ricci
Thakoon 
 Cushnie et Ochs
 Vera Wang
Jason Wu
Bron foto's: Elle.com

De peplum werd ontzettend vaak gespot op de catwalks van heel wat spring/summer 2012 shows. Zoals Elle het zo mooi kan verwoorden: "Whether printed, cinched, lace, or hung low on the hips, a slight pouf at the waist will be spring’s must-have accessory." Daar ben ik het helemaal mee eens! De peplum kan je uitstraling schattiger maken, of juist krachtiger, afhankelijk van het design. Eén ding is zeker: je heupen verbergen is so last year!

Had jij al ooit gehoord van de peplum? Wat vind je van deze trend?