Rihanna Loud Tour 2011

Gisteren ging ik samen met vriendinnetje Charlotte naar het concert van Rihanna! Het optreden was onderdeel van haar Loud Tour - genoemd naar haar meest recente album - en vond plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. Ik had de tickets al vorig jaar in december voor mijn verjaardag gekregen. Gisteren, bijna een jaar later (!), was het dan ein-de-lijk zover!


Eerst aten we een hapje in het centrum van Antwerpen, bij de wok-to-go op de Groenplaats. Rond een uur of zeven reden we naar het Sportpaleis, met "S&M" luid op de achtergrond. We waren er helemaal klaar voor! 

Eenmaal aangekomen in het Sportpaleis, bleek dat we supergoede plaatsen hadden. We hadden tickets voor een eersteklas zitplaats, zaten centraal en keken frontaal op het podium! Tussen ons en podium zat enkel nog het vak met de staanplaatsen. We hadden dus een geweldig zicht!

De show begon met Calvin Harris in het voorprogramma. (Daarover later meer!) Hij eindigde met het nummer "We found love", dat hij samen met Rihanna uitbracht. Hierna gingen de lichten eventjes aan, daarna weer uit en toen verscheen de ster van de avond - onder daverend applaus, gestamp en gegil - op het podium. Ze opende met "Only Girl", dus de sfeer zat er meteen al dik in! Ondanks het feit dat we zitplaatsen hadden, hebben we eigenlijk zowat heel het concert rechtgestaan. Af en toe, wanneer er een trager liedje kwam, gingen we zitten en zongen we uit volle borst mee. Rihanna eindigde met bisnummers "Love the way you lie" en "Umbrella".

Ik vond het echt een geweldig concert! Ik ben ongeveer een jaar geleden naar The Monster Ball Tour van Lady Gaga geweest. Dat was ook helemaal geweldig, maar Rihanna's performance kwam daar ook zeker dicht bij in de buurt. Ze had een boeiende act, energieke dansers om zich heen, wisselde vaak van outfit, maar vooral: ze heeft een PRACHTSTEM!

Eén ding is zeker: ik had dit optreden voor geen goud van de wereld willen missen! Na het concert waren we echt nog 10 minuten aan het nagenieten, al zittend op onze stoeltjes, terwijl zowat het hele Sportpaleis zich uit de voeten maakte. Stiekem wil ik het concert nog een keer meemaken. Al vrees ik dat dat er niet echt in zit, dus richt ik me maar op amateuristische Youtube filmpjes. Zo kan ik toch nog een beetje herinneringen ophalen!