Vaarwel Sydney, hello... (to be continued)

Na vier maanden is het eindelijk - of beter gezegd "al" - zover: het einde van mijn exchange semester in Sydney! Voor wie dit niet helemaal meegekregen heeft zal ik even terugspoelen. *reverse* Halverwege februari ben ik op het vliegtuig gestapt naar Singapore, om daarna door te vliegen naar Sydney. De reden hiervoor? Mijn exchange semester op de University of Sydney! 


Ik kan me nog zo goed het moment herinneren waarop ik - of eigenlijk eerder een volslagen vreemde - deze foto nam. Het was mijn eerste dag in Sydney. Ik was de vorige dag aangekomen en besloot meteen op pad te gaan, op zoek naar een kamer. Natuurlijk kon een kort bezoekje aan mijn toekomstige instituut niet ontbreken. Het was destijds nog hartje zomer. Dat die hitte niet voor eeuwig zou duren had ik toen nog niet in de gaten. (Want nee, het is niet altijd > 30 graden in Australië, in tegenstelling tot wat veel mensen denken - inclusief ik een aantal maanden geleden.) 


Eén ding is zeker: het lijkt als de dag van gisteren. Over gisteren gesproken... Gisteren heb ik Australië officieel gedag gezegd. Om 8 uur 's morgens stond de Uber mij op te wachten om me naar het vliegveld te brengen. Samen met de drie koffers die basically mijn hele leven bevatten worstelde ik mezelf naar de check-in balie. Toen de stewardess me mijn ticket overhandigde kreeg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. Het was een dubbel gevoel. Aan de ene kant had ik net een belangrijk deel van mijn leven - én al mijn nieuwe vrienden - achtergelaten in Sydney, maar aan de andere kant stond me ook weer een heel mooi nieuw avontuur te wachten. Waar ik naartoe ging? Dat vertel ik jullie later. Gotta love cliffhangers.