Lekker even... #Offie

Sponsored video
Sydney heeft een ontzettend grote koffiecultuur. Echte Ozzies houden ervan om 's morgens lekker de motor op te warmen met een bakkie voordat ze echt aan de dag beginnen. En dat geldt niet alleen voor werkdagen! Misschien wordt er tijdens de weekenden zelfs nog wel meer koffie gedronken. Op elke hoek van de straat is er wel een koffiezaakje te vinden, waar je vaak voor veel meer terecht kunt dan simpelweg een "Long Black": van een green tea soy latte tot een white chocolate chai, de mogelijkheden zijn oneindig.


Stiekem kunnen wij wel wat leren van die Australiërs, die met gemak een hele zondagochtend in een cafe kunnen spenderen met niets meer dan de krant en... een bakje koffie. Of nog beter: zonder krant, gewoon met zichzelf. En hoewel de gemiddelde Nederlander geen nee zegt tegen een kopje koffie op zondagochtend, zouden we vaker dat soort momentjes voor onszelf moeten nemen. Aldus Nescafés nieuwe mantra: "Als je even uit staat, gaan de mooiste dingen aan." Nescafé vindt dat we vaker gewoon gezellig even een momentje voor onszelf moeten nemen - even helemaal off, even niet aan je werk, je vrienden, of aan je to-do lijstje denken. Lekker even... #Offie!

Zelf neem ik eigenlijk niet zo vaak een momentje voor mezelf. Althans, geen momentje als in nu-stop-ik-even-tien-minuten-waar-ik-mee-bezig-ben-en-ga-ik-lekker-even-niks-doen. Ik hou wel van gemak, dus eet of drink vaak onderweg. Terwijl in de schaarse momentjes dat ik dit wél ooit heb gedaan ik merkte dat dan plots allerlei ideeën op borrelden. Stille, eenzame momentje maken je creatief. Vandaar dat ik me voorgenomen heb dat ik ook vaker een #Offie momentje ga nemen... Starting today!

Post sponsored by Nescafé