Fleur takes KL!

Bij dezen wil ik me graag verontschuldigen voor het feit dat ik jullie zo lang in spanning heb gehouden in verband met waar op de wereld ik mij op dit moment bevind. Ik kan me voorstellen dat een aantal van jullie verwachtten dat ik na mijn exchange in Sydney meteen naar huis zou vliegen, maar niets is minder waar. Voordat ik weer naar het thuisfront wederkeer ga ik eerst nog vijf weken door Azië trekken. Eerst twintig dagen in mijn eentje, en daarna twintig dagen met mijn ouders. First stop? Kuala Lumpur!


Waarom Maleisië? In principe is het best random gegaan, maar toen ik zocht naar goedkope vluchten vanuit Sydney naar Azië kwam ik uit bij Kuala Lumpur! Bovendien was het een stad die al vet lang op mijn lijstje stond. Ik had verwacht het te kunnen vergelijken met Bangkok of Singapore, maar eigenlijk is de stad eerder een mix van de twee. Torenhoge skyscrapers worden afgewisseld met eetkraampjes met plastic stoeltjes, waar je de overheerlijke Maleisische cuisine kunt proeven. Het is een stad van contrasten. Tussen Azië en het Westen. Arm en rijk. Verschillende culturen en godsdiensten: moslims, hindoes en boeddhisten leven hier naast elkaar. Sommige mensen lopen gesluierd rond, anderen in korte rokjes en buiktruitjes. Heel erg interessant om te zien.

Ik ben hier nu twee dagen, en morgen ga ik weer verder. Het huidige plan is om mijn resterende twee weken door Maleisië te trekken. Stiekem heb ik nog niet echt veel gepland en geregeld, behalve mijn vlucht naar bounty island Langkawi morgenmiddag. Waarvoor ik welgeteld - niet schrikken - 13 euro heb betaald. Yup. Inderdaad. Wat een bedragen hier. En vanuit daar? Zie ik dan wel weer. Ik hou jullie op de hoogte!