The perfect jeans

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: de broek die je net hebt gekocht, valt toch tegen als je hem thuis voor het eerst aantrekt. Een jaar later vind je die geweldige spijkerbroek onder in je kast terug. Je past hem nog een keer, maar nee, hij staat je nog steeds niet. Wat mankeert er aan die jeans die je zo geweldig vond? In dit artikel lees je hoe je voortaan zo'n vervelende miskoop voorkomt. Met andere woorden: hoe vind je de perfecte jeans? 


De twee belangrijkste punten 
Er zijn twee punten die bepalen of een spijkerbroek je staat of niet: de pasvorm en de maat. Tijdens het shoppen, of je dat nu online doet of in de winkelstraat, is de pasvorm het eerste punt dat je moet beoordelen. Je ziet een jeans die je bevalt en vervolgens kijk je even heel goed wat de pasvorm is en of die bij jou past. 

Soorten pasvormen 
In grote lijnen zijn er drie soorten pasvormen: slim fit (smal, aansluitend in de middel en op de bovenbenen), casual fit (minder strak, minder aansluitend in de middel en op de bovenbenen) en loose fit (valt ruim over de heupen en bovenbenen). Alle drie zijn verkrijgbaar met diverse taillehoogtes en pijpwijdtes. Als het goed is, weet je al welke van deze drie basisvormen je goed staat en welke taillehoogte en broekspijpen je het beste kunt nemen. En misschien wel het allerbelangrijkste: je weet in welke pasvorm jij je lekker voelt. Zo niet, dan moet je gaan uitproberen! Ben je onzeker over de juiste pasvorm voor jouw figuur, aarzel dan niet om advies te vragen aan mensen in je omgeving van wie je weet dat ze je een eerlijk antwoord zullen geven. Daar heb je meer aan dan aan mensen die altijd zeggen dat ze alles mooi vinden! 

De juiste maat 
Als je weet wat voor jou de perfecte pasvorm is, die je goed staat en waar je je goed in voelt, dan ga je de perfecte maat uitzoeken. Jeansmaten worden meestal aangeduid in Amerikaanse inches. Misschien koop je al jaren dezelfde maat? Of misschien weet je je maat in inches helemaal niet? In beide gevallen moet je zeker even wat meetwerk doen voordat je gaat shoppen voor je nieuwe jeans. Het is een kleine moeite, en het is de beste manier om in één keer de juiste jeans te kopen! 

Meten is weten 
Je hebt twee hulpmiddeltjes nodig om je jeansmaat te ontdekken: een meetlint en een fit guide. Bij een jeans moet je altijd twee maten weten. Ten eerste de 'waist'. Dit is de breedtemaat (de heupomvang). Deze kom je te weten door in de tabel in de fit guide je gewone kledingmaat op te zoeken en daar zie je dan je maat in inches staan. De tweede maat die je gaat checken is de lengtemaat. Hiervoor pak je een meetlint en meet je binnenbeenlengte. Je kunt deze ook meten bij een broek die de juiste lengte heeft. Dan kun je in de tweede tabel de juiste lengte in inch aflezen. Fit Guide van Street-One.nl Met deze voorbereidingen wordt het een stuk makkelijker om de juiste jeans te vinden. De perfecte pasvorm en de perfecte maat, dat is de perfecte jeans!